Rusija bez Šiškina na Evropskom prvenstvu

Rusija bez Šiškina na Evropskom prvenstvu

Adnan Beganović

Rusija je ostala i bez drugog odbrambenig igrača sa spiska reprezentativaca za Evropsko prvenstvo, nakon što je centarhalf Lokomotiva iz Moskve Roman Šiškin napustio trening zbog zdravstvenih problema.

"Morali smo ga poslati kući, izgubio je na težini i prognoze nisu bile dobre", izjavio je selektor Rusije Dick Advocaat.

Ljekar ruske reprezentacije Andrei Grišanov kazao je da je 25-godišnji igrač, koji je bio prva alternativa za Aleksandra Aniukova, obolio od gastritisa.

Centralni branič CSKA Moskve Vasilij Berezutski u nedjelju je napustio hotel u kojem su smješteni reprezentativci jer se nije oporavio od povrede kuka.

Advocaat sada na raspolaganju ima 24 igrača, od kojih će još jednog morati da izbriše sa spiska za Euro koji počinje 8. juna. Rusija u prvom kolu igra protiv Češke, dok se u istoj grupi u uvodnom meču sastaju domaćin Poljska i Grčka.

Holandski stručnjak izjavio je da će konačan spisak od 23 igrača objaviti u petak nakon prijateljskog meča s Urugvajem, prenio je Reuters.

"Želim saopštiiti konačan spisak na vrijeme kako bi izabrani igrači prestali razmišljati o mjestu u ekipi i mogli se koncentrirati na pripreme", izjavio je Advocaat, koji će napustiti mjesto selektora Rusije nakon EP-a i preuzeti PSV Eindhoven.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.