Rusija i Sjeverna Irska 14. augusta
Ovako je bilo na prvoj utakmici

Određen datum za odgođeni meč

Rusija i Sjeverna Irska 14. augusta

Kvalifikacioni meč za Svjetsko prvenstvo između Sjeverne Irske i Rusije koji je u martu u Belfastu odložen zbog lošeg vremena, odigrat će se 14. augusta ove godine. Novi termin utakmice dogovoren je na sastanku delegacija dvaju reprezentacija u švicarskom Zurichu.

Prvobitno je meč trebao biti odigran 22. marta na Vindzor parku, ali je zbog terena koji je bio prekriven snijegom, utakmica odložena za 24 sata. Ni narednog dana stanje terena nije bilo bolje, pošto je snježni prekrivač zamijenio led.

 

Rusija u grupi F vodi sa sve četiri pobjede, dok je Sjeverna Irska, koja se posljednji put kvalifikovala na Mundijal 1986.godine, četvrta sa svega tri boda iz prvih pet utakmica. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.