Izvodi penale uz najveći mogući rizik i nešto je najluđe što možete vidjeti

Proslavile ga akrobacije

Izvodi penale uz najveći mogući rizik i nešto je najluđe što možete vidjeti

Edmir Škorić

Ruski nogometaš Norik Avdalyan postao je planetarno popularan zbog načina na koji izvodi penale.

Prije nekoliko godina je svijet "upoznao" Norika, koji igra za Nefis Kazan. Njegove akrobacije prije izvođenja penala pravi su hit među ljubiteljima nogometa.

Igrač koji je ponikao u Armeniji je još 2018. godine postigao gol akrobacijom u jednom amaterskom meču. Prije nego je šutirao, Norik je napravio salto i tako postao prava zvijezda.

Viđali smo razne načine izvođenja penala, no niko ne može da parira Noriku Avdalyanu, koji svaku priliku koristi na isti način.

Naravno, veliki je rizik uraditi ovako nešto, ali očito mu samopouzdanja ne manjka, što se može vidjeti i u samoj izvedbi.

Prisutni na stadionu ostali su šokirani kada su vidjeli udarac Avdalyana, a sada se čude i svi oni koji su na internetu pogledali akrobaciju 26-godišnjeg veznjaka.

A ovako je još prije četiri-pet godina izveo najstrožu kaznu na jednom meču:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi