Rusija pregazila Italiju, Austrija bolja od Ukrajine

Rusi ubjedljivi

Rusija pregazila Italiju, Austrija bolja od Ukrajine

Midhat Šljivak

U međusobnom duelu dva tima koja će igrati na Evropskom prvenstvu Rusija je večeras deklasirala reprezentaciju Italije sa 3:0.

Nakon što je prvo poluvrijeme završeno bez pogodaka u nastavku su viđena čak tri, a sva tri u mreži reprezentacije Italije. Kerzhakova je za 1:0 pogodio u 60. minuti utakmice, da bi potom dva gola postigao Shirokov. Prvo je u 75. minuti savlada De Santcisa za 2:0, a konačnih 3:0 postavio je u 89. minuti.

Austrijanci su sa 3:2 savladali reprezentaciju Ukrajine i to golovima naturilizovanih fudbalera. Bosanac Zlatko Junuzović je doveo Austriju u vodstvo nakon tri minute igre, da bi Gusev u 56. minuti izjednačio rezultat na 1:1.

Novo vodstvo Austrijanaca uslijedilo je u 62. minuti kada je Marko Arnautović pogodio za 2:1, no radost je trajala samo tri minute jer je na 2:2 izjednačio ponovo Gusev.

Konačnih 3:2 postavio je svojim drugim golom Aranutović u posljednjim trenucima susreta.

Poraz je doživjela i Češka Republika od koje je bila bolja Mađarska sa 2:1. Dzsudzsak je doveo Mađare u prednost nakon šest minuta igre, d abi rezultat poravnao u 25. minuti Michal Kadlec sa bijele tačke.

Pobjedu Mađarskoj donio je Gyurcso golom u 88. minuti susreta.
szólj hozzá: Dzsudzák szemfüles gólja

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.