U Rusiji žele navijače na tribinama, bez obzira na širenje zaraze

Ministar sporta već odlučio

U Rusiji žele navijače na tribinama, bez obzira na širenje zaraze

A. Čaušević

Rusija je jedna od rijetkih evropskih zemalja gdje se fudbalski mečevi igraju s navijačima tribinama.

Broj zaraženih raste iz dana u dan, ali bez obzira na to ministar sporta Oleg Maricin je poručio da će učiniti sve da gledatelji ostanu na tribinama.

"Učinit ćemo sve što je moguće da sport ne ostavimo bez gledatelja i da ova atmosfera ne napustio stadione i naše živote", kazao je Maticin, a prenijela je agencija Tass.

Na utakmicama evropskih takmičenja bilo je publike. Susret Zenit - Club Brugge je pratilo 16.700 gledatelja, utakmicu Krasnodar - Chelsea 10.500, dok je bilo publike i na susretu CSKA - Dinamo Zagreb.

Inače, Rusija je već dozvolila da na utrci Formule 1 koja je vožena krajem septembra na stazi u Sočiju prisustvuje čak 30.000 gledatelja što je rekord u najbržem oktanskom cirkusu ove sezone.

Top Komentari

K79
Dobro je da barem neko ima i malo razuma
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi