Rusija rutinski protiv Sjeverne Irske

Susret prvog kola grupe F

Rusija rutinski protiv Sjeverne Irske

Završen je prvi kvalifikacioni susret u grupi F, a bolji u duelu Rusije i Sjeverne Irske bio je domaćin, Rusija.

U prvih 45 minuta igralo se dobro i otvoreno na obje strane, ali većih prilika nije bilo. Ipak, u 30. minuti Fayzulin pogađa za 1:0 na asistenciju Keržakova. To je ujedno bio i rezultat sa kojim se otišlo na odmor.

 

U nastavku susreta, domaća reprezentacija je dominirala ali svoju dominaciju nije uspjela iskoristiti sve do 78. minute kada je za 2:0 sa bijele tačke pogodio Roman Širokov.

Na kraju se ispostavilo da je to bio konačan rezultat utakmice. Rusija je na sjajan način otvorila ove kvalifikacije pobjedom na stadionu Lokomotiv protiv zaista neugodnog protivnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.