Prije četiri godine igrali Evropu, a sada sele u treću ligu

Od sjaja do sumraka

Prije četiri godine igrali Evropu, a sada sele u treću ligu

H. Zilić
Teme:

Dosta klubova ima turbulencije, kako rezultatske, tak i finansijske, neki klubovi dožive i teške padove, a među posljednjim je ruska Ufa.

Ufa je prije šest godina bila hit fudbalskog prvenstva u Rusiji.

Fudbaleri ovog tima su igrali lijep fudbal i izborili su plasman u Evropu među ruskim divovima kao što su CSKA, Zenit, Spartak, Lokomotiv...

Sezona 2017/2018 bila je najuspješnija u historji kluba koji je imao i jaku finansijsku pozadinu i očekivalo se da bi u budućnosti mogao i do samog vrha ruskog fudbala.

U sezoni 2018/2019 u play-offu Evropa lige zaustavljeni su od škotskog Rangersa ukupnim rezultatom 2:1 u dvije utakmice.

Nakon sjajnih sezona Ufa je počela sa turbulencijama, prvo su odlazili igrači, nije finansijska struktura bila tako jako i sve je rezultiralo da Ufa ispadne u drugi rang ruskog fudbala.

Oglasi

Ove sezone još veći udarac.

Ekipa koja je prije samo četiri godine bila na pragu plasmana u grupnu fazu Evropa lige, ispala je u treći rang ruskog fudbala.

U sezoni iza nas drugoligaški karavan su završili na 16. poziciji od 18 klubova sa 32 boda iz 34 utakmice.

Na kraju su sa Veles Moksvom, Krsadnoar 2 i Ulyanovskom ispali u trećči rang.

Povratak će sada biti težak jer je ruska treća liga podijeljena u grupe i samo pobjednici grupa će izboriti promociju.

Od sjaja od sumraka za samo četiri godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi