Rusima se ležernost obila o glavu, Grčka u četvrtfinalu!

Rusima se ležernost obila o glavu, Grčka u četvrtfinalu!

Grčka je sa minimalnih 1:0 savladala Rusiju i tako se plasirala u naredni krug takmičenja, dok će Rusi, iako su u prva dva kola igrali odlično, kući.

Keržakov je u 13. minuti fenomenalno uhvatio volej, ali lopta zamalo pored gola Grčke. Da je ovo ušlo, definitivno bi bio najljepši gol Evropskog prvenstva do sada.

 

Novu veliku priliku imali su Rusi, kada je Žirkov odlično probio kompletnu odbranu Grčke, ali na njegovu povratnu loptu nije imao ko da natrči.

 

Rusija je bila bolji protivnik u prvom dijelu, ali to nije smetalo Grcima da na odmor odu sa golom prednosti. U posljednjoj minuti prvog dijela, Ignjaševič nije najbolje reagovao, lopta je došla do Karagounisa, koji je matirao Malafejeva za vodstvo Grčke.

 

Grčka je u 58. minuti imala sjajnu priliku da povede sa 2:0. Torossidis je driblingom izbacio dvojicu Rusa, centrirao za Samarasa, ali Berezutski se u padu izbija loptu u korner.

 

Najbolji ruski fudbaler na ovom Euru Alan Džagoev imao je sjajnu priliku šest minuta prije kraja, ali zamalo šutira pored gola.

 

Rusija je žarko želila gol, ali nisu uspjeli. Grci su odlično odradili ono što najbolje znaju, braniti se. Rusima se o glavu obila samouvjernost u prolazak s kojom su ušli u ovaj susret, misleći da su jednom nogom već u četvrtfinalu.

 

GRČKA: Michalis Sifakis, Vasilios Torosidis, Sokratis Papastathopoulos, Kyriakos Papadopoulos, Giorgos Tzavellas, Konstantinos Katsouranis, Ioannis Maniatis, Dimitrios Salpingidis, Georgios Karagounis (od 66. Grigorios Makos), Georgios Samaras, Theofanis Gekas (od 64. José Holebas).

 

RUSIJA: Viatcheslav Malafeev, Alexander Anyukov (od 81. Marat Izmailov), Alexei Berezutski, Sergei Ignashevich, Yuri Zhirkov, Roman Shirokov, Igor Denisov, Denis Glushakov (od72. Pavel Pogrebnyak), Alan Dzagoev, Alexandr Kerzhakov (od 46. Roman Pavlyuchenko), Andrey Arshavin.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.