Rusmir Cviko odlazi iz Željezničara!

Korektan rastanak

Rusmir Cviko odlazi iz Željezničara!

Adnan Beganović

Bosanskohercegovački fudbalski prvak, sarajevski Željezničar, u narednu sezonu uči će oslabljen. Naime, Plavi s Grbavice ostali su bez člana stručnog štaba, team menadžera, Rusmira Cvike.

Nakon četiri godine provedene na funkciji team menadžera, Cviko je odlučio dići sidro, odnosno odlučio je potražiti neke nove izazove.

"Istina je, odlazim. Sutra ujutro putujem za Belgiju gdje živi porodica. Danas sam razgovarao sa čelnicima kluba i korektno smo se razišli. Četiri godine sam radio u Željezničaru i u tom peridou osvojili smo pet trofeja i mogu vam reći da sam ponosan na to. Bilo mi je veliko zadovoljstvo raditi u klubu kakav je Željezničar", za SportSport.ba je izjavio Cviko.

Sada već bivši team menadžer bosanskohercegovačkog prvaka vraća se u Belgiju, a u razgovoru za naš portal ističe da Željezničaru neće okrenuti leđa.

"Iako odlazim to ne znači da neću pomoći, koliko god budem u mogućnosti. Korektno smo se rastali, došlo je i do zasićenje, ali uvijek ću biti na raspolaganju Željezničaru. Šta ću sutra raditi? Ne znam ni sam, ali iza mene je lijepa fudbalska karijera, imam profi trenersku licencu, pa ćemo vidjeti. Uglavnom, fudbal je moja velika ljubav, tako da se iste neću lako odreći", zaključio je Cviko.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti