Rutinska pobjeda Bayera

Prvi meč 5. kola Bundeslige

Rutinska pobjeda Bayera

Bayer iz Leverkusena je novi lider Bundeslige, bar dok se ne odigraju preostali mečevi 5. kola

Farmacueti su na gostovanju u Augsburgu neprijatno iznenađeni već u 5. minutu kad je Japanac Hosogai savladao Lena. Ko zna kako bi se meč dalje odvijao da odmah zatim Sidney Sam nije izjednačio na asistenciju odličnog Kiesslinga koji je i sam u 22. minutu zatresao mrežu na očaj većine od 30.000 gledalaca.

Trener domaćih Luhukay je u 62. minutu izvršio dvostruku izmjenu, ali kad je Sam u 72. minutu ljevom nogom postigao gol na asistenciju Castra bilo je jasno da će Augsburg čekati neku drugu priliku za prvi trijumf u Bundesligi. Tačku na i stavio je Švajcarac Eren Derdyok samo četri minuta nakon ulaska u igru, a asistirao mu je kao i kod gola Kiesslinga vrlo dobri Brazilac Renato Augusto.

Augsburg - Bayer 1:2 (Hosogai 5 - Sam 6, 72, Kiessling 23, Derdyok 79)
Augsburg: Jentzsch, Callsen-Bracker, Sankoh, De Roeck, Davids, Hosogai, Sinkala (od 62. Reinhardt), Werner (od 62. Gogia), Baier, Bellinghausen (od 77. Bah), Molders.
Bayer: Leno, Castro, Reinartz, Toprak, Schwaab, Rolfes, Renato Augusto, l. Bender (od 68. Balitsch), Ballack (od 60. Schurrle), Sam, Kiessling (od 75. Derdyok). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.