Rutinska pobjeda Bayerna u Aachenu

Četvrtfinale DFB-Pokala

Rutinska pobjeda Bayerna u Aachenu

Edmir Škorić

Posljednju ulaznicu za polufinale njemačkog DFB-Pokala osvojili su nogometaši minhenskog Bayerna koji su rutinski, rezultatom 4:0, savladali drugoligašku momčad Alemannia iz Aachena.

Bavarci su na Neuer Tivoli stadionu opravdali ulogu apsolutnog favorita nad desetoplasiranom momčadi 2. Bundeslige.

Goste iz Minhena u vodstvo je doveo Mario Gomez u 26. minuti. Luiz Gustavo, ovozimsko pojačanje iz Hoffenheima, centrirao je s lijeve strane, a robusnom njemačkom napadaču nije bilo teško glavom loptu proslijediti u mrežu domaćih.

David Hohs, golman Alemannije, čuvao je svoju mrežu do 75. minute, kada su gosti odlučili riješiti sve dileme. Najprije je Thomas Müller, na dodavanje Arjena Robbena, povisio na 2:0, a isti igrač je pet minuta kasnije pogodio za 3:0 u korist Bayerna.

Tačku na 'i' postavio je Arjen Robben dvije minute prije kraja. Holanđanin se polako vraća u pravu formu poslije višemjesečne povrede.

Trener Bavaraca, Louis van Gaal, u ovoj utakmici je šansu pružio igračima koji nisu obično prvotimci u prvenstvenim utakmicama. Na golu je tako branio Thomas Kraft, a igrali su i Timoščuk, Badstuber, Hamit Altintop, Ottl...

DFB-Pokal, četvrtfinale:

Aachen - Bayern 0:4 (Gomez 26, Muller 75, 80, Robben 88)
E. Cottbus - Hoffenheim 1:0 (Shao 84)
Duisburg - Kaiserslautern 2:0 (Bajić 35, Sukalo 58)
Schalke - Nuernberg 3:2, 2:2 (Gavranović 14, Rakitić 58, Draxler 119/ Schieber 4, 32)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.