Rutinska pobjeda Stare dame u gradskom derbiju za polufinale Kupa Italije

Costa i Mandžukić odveli Juventus do pobjede

Rutinska pobjeda Stare dame u gradskom derbiju za polufinale Kupa Italije

Stara dama je na svom terenu ugostila ekipu Torina u četvrtfinalnom duelu Kupa Italije, a domaći su bez većih problema uspjeli doći do pobjede rezultatom 2:0.

Juventus je odlično otvorio susret na stadionu Allianz. Domaći su od samog početka uspostavili terensku inicijativu i iskoristili prvu pravu priliku.

Igrala se 15. minuta susreta kada je jedan odbrambeni igrač Torina pokušao izbaciti loptu iz svog kaznenog prostora, ali je umjesto toga pogodio Dybalu, a lopta se odbila do Douglasa Coste koji sjajnim volej udarcem vara golmana gostiju za 1:0.

Mogao je, međutim, Torino vrlo brzo do izjednačenja, ali Naing u 18. minuti pogađa stativu gola Stare dame.

Juventus potom ponovo uspostavlja svoju igru, a Dybala u 28. minuti upućuje odličan šut ka golu Torina, ali Milinković-Savić sjajno brani ovaj pokušaj.

Tri minute kasnije je Douglas Costa ponovo zatresao mrežu protivnika, ali je njegov pogodak poništen zbog ofsajda.

Prvo poluvrijeme je završeno minimalnom prednošću Juventusa, a početak drugog dijela je donio nešto sporiji tempo igre.

Pokušavao je Torino u nastavku stvoriti ozbiljniju priliku, ali onda u 67. minuti lopta dolazi do Mandžukića koji rutinski pogađa za prednost Juventusa od 2:0 i rješava sve dileme oko pobjednika i putnika u polufinale Kupa Italije.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi