Rutten na kraju sezone napušta PSV

Rutten na kraju sezone napušta PSV

Edmir Škorić

Mediji u Holandiji su danas izvijestili kako će Fred Rutten odstupiti s mjesta glavnog trenera PSV-a krajem ove sezone.

Na kraju sezone će Ruttenu isteći ugovor sa klubom iz Eindhovena, a isti prema svemu sudeći neće produživati.

"Vrijeme je da se PSV i ja rastanemo, ali i nakon što odem ostat ću u kontaktu s klubom", kazao je Rutten za holandski list De Volkskrant.

Četrdesetdevetogodišnji trener u PSV je došao 2009. godine iz Twentea, a ranije trenirao i Schalke. Svojevremeno je u PSV-u pomagao Guusu Hiddinku.

PSV dosad nije uspio osvojiti trofej pod palicom Ruttena, ali trenutno su na drugoj poziciji tabele s bodom manje od AZ Alkmaara te se takmiče u Evropskoj ligi i domaćem Kupu.

PSVo-ov tehnički direktor Marcel Brands smatra da Ruttenova ranija najava odlaska iz kluba neće utjecati na rezultate do kraja sezone.

Među kandidatima za Ruttenovog nasljednika su Dick Advocaat i Guus Hiddink.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.