Ružić: Pobijediti Mladost i smanjiti prednost Metalleghea

Golman Čelika za SportSport.ba

Ružić: Pobijediti Mladost i smanjiti prednost Metalleghea

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika u subotu su na teškom gostovanju kod Krupe izvukli neriješeno, na kraju je bilo 0:0 a rezultatom su mogli biti zadovoljni i jedni i drugi.

 Krupa je s bodom definitivno potvrdila ulazak u Ligu za prvaka, dok je Čelik ispunio cilj da se vrati neporažen, ali su im i ostali rezultati konkurenata za opstanak išli na ruku.

Ipak Zeničani u Krupi nisu odigrali najbolju utakmicu, ali su zahvaljujući dobrom defanzivnom bloku i posebno golmanu Branislavu Ružiću ipak uspjeli izvući bod. Golman Zeničana je imao četiri-pet sjajnih intervencija i s razlogom je proglašen za igrača utakmice. Ružić je za SportSport.ba govorio o utakmici protiv Krupe, te narednom protivniku Čelika.

"Bodom nismo zadovoljni, ali ni nezadovoljni, ali kako su se stvari odvijali na terenu i na ostalim terenima, onda je na kraju dobro završilo. Smanjili smo prednost Metalleghea na šest bodova, Olimpic nije pobijedio Vitez, a mi smo ostali neporaženi. Svaku utakmicu se borimo, dajemo sve od sebe, nadam se da će to iz utakmice u utakmicu biti sve bolje. Najbitnije je da se smanjuje prednost za našim konkurentom u borbi za opstanak, te da ćemo u Ligi za opstanak ući sa što manjim bodovnim zaostatkom", ističe Ružić.

Posljednje kolo regularnog dijela prvenstva donosi domaći duel protiv Mladosti iz Kaknja.

"Dolazi nam veoma dobra ekipa, dobro vođena, koja ima sjajnih pojedinaca. Ipak mi igramo na domaćem terenu, očekujem ponovo veliku podršku navijača i naravno našu pobjedu. Nadam se da ćemo nakon narednog kola biti na minus tri boda od Metalleghea, te da ćemo onda u Ligi za opstanak u direktnim duelima prestići ih i na kraju obezbjediti opstanak", nada se Ružić.

U tri kola je primio samo jedan gol i to protiv Zrinjskog na Bilinom polju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zadovoljan sam svojom formom, iako to može mnogo bolje. Nismo primili gol protiv Viteza i Krupe na gostovanjima, tako da s tim mogu biti zadovoljan. Imamo dobru i čvrstu odbranu, tako da nije teško sarađivati s iskusnim stoperima poput Jusića i Regojea. Nadam se da ću svoju mrežu sačuvati i naredne subote protiv Mladosti, iako će nam sigurno u odbrani mnogo nedostajati Regoje, koji je protiv Krupe dobio treći žuti karton" kazao je Branislav Ružić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi