Prosjakinja je bila nezadovoljna novcem kojeg je dobila od fudbalera, dobila je što je i tražila

Izvukla je deblji kraj

Prosjakinja je bila nezadovoljna novcem kojeg je dobila od fudbalera, dobila je što je i tražila

A. Čaušević

Jedna prosjakinja u Londonu izvukla je deblji kraj nakon što je vrijeđala profesionalnog fudbalera na rasnoj osnovi i to nkon što nije bila zadoljna novcem kojeg je dobila.

Ryan Gondoh izbio je prosjakinji posudu s novcem i polio je vodom nakon što ga je gnusno rasistički vrijeđala ispred stanice podzemne željeznice u Londonu.

Događaj se desio 2021. godine, a sve je počelo tako što je prosjakinja bila nezadovoljan iznosom novca kojeg je dobila.

Gondoha je nazvala pohlepnim, a zatom ga je i rasistički uvrijedila nazvavši ga crncem što je izazvalo bijes kod tadašnjeg igrača ekipe Wealdstone.

Prvo se branila da ga nije nazvala crncem, međutim ubrzo je uslijedilo vrijeđanje te joj je Gondoh nogom iz ruku izbio posudu s novcem.

Nešto kasnije Gondoh se vratio kod prosjakinje kazvaši da joj se želi izviniti, ali umjesto da uputi ispriku posuo ju je vodom.

Oglasi

Na videu se može vidi kako Gondoh prilazi prosjakinji ispred ulaza u stanicu, dok je pita: "Kako ste me nazvali?", a dobija odgovor: "Nazvala sam vas pohlepnim, dragi."

Na što on odgovara: "Ne, kako si me još nazvala?". Ona negira da ga je drugačije zvala, ali fudbaler je bio ustrajan: "Ne, nazvala si me crncem, skitnice mala. Zar ne?"

Žena je tada stavila hrpu novina na mokri pločnik i sjeda držeći svoju posudicu za prosjačenje, dok je gospodin Gondoh nastavlja izazivati pred kamerom.

Poslije toga ona priznaje da ga je nazvala crvnem te mu je poručila da je ostavi na miru.

Gondah ju je još jednom pitao koliko novca želi. Stavio je pet funti u posudicu koju je zatim šutnuo, te je prosjakinja morala kupiti novac koji je do tada skupila.

Ovaj 25-godišnjak je ubrzo napustio tadašnji klub Wealdstone, a sada nastupa za Lewes.

Promo

Oglasi