"S Guardiolom nisam pričao pola godine"
Ibrahimović bi volio igrati s Ronaldinhom

Zlatan Ibrahimović za Sky Sport 24

"S Guardiolom nisam pričao pola godine"

Edmir Škorić

Barcelona je na Nou Campu remizirala s Milanom (1:1), a potom na penale došla do "Gamper trofeja" u čast bivšem predsjedniku kluba. Nakon ove utakmice, Zlatan Ibrahimović je otkrio kako već pola godine ne priča sa trenerom Guardilom.

"Sa Guardiolom nisam razgovarao šest mjeseci. Ne znam zbog kojeg razloga, ali sigurno je da postoje određeni problemi. Pitao sam ga u čemu je problem, no nisam dobio odgovor", kazao je Ibrahimović za Sky Sport 24 po završetku utakmice s Milanom.

Adriano Galliani, dopredsjednik Milana, sastao se u Barceloni sa čelnim ljudima katalonskog tima, a jedna od tema bio je i Ibrahimović, kojeg u Milanu žele dovesti na posudbu.

"Što se tiče Milana, ne znam ništa o mogućem transferu, tako da ću ostati Barcelonin igrač, Sretan sam ovdje i ne znam u čemu je problem. Ali, ne mogu poreći da bih želio igrati zajedno sa igračem poput Ronaldinha".

Strijelac jedinog gola za Milan u večerašnjem remiju na Nou Campu (1:1) bio je iskusni napadač Filipo Inzaghi. Iako bi dolaskom Šveđanina popularni "čovjek iz zaleđa" izgubio svoje mjesto, nema ništa protiv toga.

"Dobri igrači su uvijek dobrodošli u Milan. Svlačionica je spremna za dobrodošlicu Ibrahimoviću", dodaj Inzaghi, a sličnog mišljenja je i trener Allegri:

"Ibrahimovićev dolazak je san koji bi se sada mogao ostvariti. Imamo odličnu momčad, ali prelazni rok još uvijek nije završen".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.