S Paragvajem u maju?

Još jedna ponuda za prijateljski susret

S Paragvajem u maju?

Prema nezvaničnim informacijama reprezentacija Bosne i Hercegovine mogla bi odigrati prijateljsku utakmicu protiv jedne od najjačih južnoameričkih selekcija, Paragvaja krajem maja ili početkom juna.

Ponuda Paragvaja je stigla u N/FS BIH, a potrebno je još da se odluči o mjestu odigravanja ove utakmice. Još nije poznato hoće li se utakmica igrati u Paragvaju ili u našoj zemlji.

U petak bi trebao zasjedati IO N/FS BiH koji bi trebao razmotriti ponudu Paragvajaca i odlučiti o mjestu odigravanje utakmice i da li će se uopće utakmica i igrati.

Još uvijek je aktuelna ponuda Saudijske Arabije, dok je zasad jedino izvjesno da ćemo 3. juna u Frankfurtu igrati protiv reprezentacije Njemačke.

Utakmica protiv Paragvaja bila bi veliki test za naše igrače. Paragvaj je stalni učesnik Svjetskih prvenstava. Još od SP u Francuskoj 1998. godine Paragvajci nisu propustili ni jedno prvenstvo, a na svim prvenstvima po običaju prođu u drugi krug, što je dokaz njihove kvalitete.

Sigurno je da bi bilo dobro kada bi se ova utakmica igrala posebno ako bi se igrala u našoj zemlji. Velika stvar za ljude u našoj zemlji bi bilo na licu mjesta vidjeti takve asove kao što su Roque Santa Cruz, Nelson Valdez, Julio Caseres ili Justo Villar. Salvador Cabanas koji je prije dva dana ranjen u Meksiku je jedan od najboljih paragvajskih igrača, ali on će teško zaigrati u skorije vrijeme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.