S tribina brazilskog stadiona dolaze spektakularne slike: Šta bi tek bilo da su osvojili titulu?

Fortaleza slavi Copa Libertadores

S tribina brazilskog stadiona dolaze spektakularne slike: Šta bi tek bilo da su osvojili titulu?

Edmir Škorić

U Brazilu su sinioć odigrane utakmice posljednjeg kola Serije A.

Od ranije je poznato da je Atletico Mineiro novi prvak, velikan Gremio je ispao iz lige, ali se vodila žestoka borba za plasmane u Copa Libertadores ili za plasman u kvalifikacije za spomenuto takmičenje, kao i za Sudamericanu.

Na kraju, plasman u Copa Libertadores izborili su uz prvaka Atletico i Flamengo, Palmeiras, Corinthians, Bragantino, Athletico Paranense i Fortaleza.

Upravo navijači Fortaleze priredili su jedan neviđen spektakl na tribinama nakon što je njihov tim izborio direktan plasman u južnoameričku verziju Lige prvaka.

Uz nabrojane timove, u ovom takmičenju iz Brazila bi se trebali naći i Fluminense i America MG, no oni moraju da igraju naknadne kvalifikacije.

U grupnu fazu Copa Sudamericane idu Atletico GO, Santos, Ceara, Internacional, Sao Paulo i Cuiaba, dok su iz lige uz Gremio ispali Bahia, Sport Recife i Chapecoense.

Top Komentari

Taceoni
Uuuuuuuuuu ludiloooooo ??????
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi