"Sa kritikama se morate znati nositi"

Hajrudin Šuman za SportSport.ba

"Sa kritikama se morate znati nositi"

Adnan Beganović

FK Sarajevo, po ko zna koji put u nekoliko posljednjih godina, trese kriza. Naime, prije dva dana UO na čelu sa predsjednikom Amirom Rizvanovićem, nezadovoljan odnosom navijača prema klubu dao je ostavku, no da li je to ispravan potez teško je zaključiti.

Pojedinci misle da je u ovom trenutku zbog prevelikog pritiska koji stvaraju navijači ovaj potez jedini ispravan, dok oni drugi, među kojima je i nekadašnji predsjednik kluba Hajrudin Šuman, smatraju da su ostavke samo bježanje od problema.

"Ne odobravam ovaj potez, pogotovo razloge zbog kojih su podnesene ostavke. Meni je to neshvatljivo. Svako ima pravo na svoje mišljenje, a oni koji vode najveći bh. klub moraju se znati nositi i sa kritikama. Po mom mišljenju, otišli su u najgorem mogućem trenutku za klub. Situacija nije sjajna, no izgleda da nisu mogli, a ni znali se nositi sa istom. Voditi klub nije lako, to je posao koji zahtjeva rad od 24 sata dnevno", rekao je za SportSport.ba nekadašnji predsjednik Sarajeva, Hajrudin Šuman.

"I ja sam se kao predsjednik Sarajeva susretao sa mnogim kritikama, ali nisam zbog toga napustio klub. Voditi najveći bh. klub, a misliti da se nećete susretati sa kritikama, stvarno je neozbiljno. Takav je to posao i kada dolazite na čelo kluba morate biti svjesni da će vas neko voliti, a neko mrziti. Iskreno, nezadovoljan sam kako se vodi klub u posljednje vrijeme. Ne želim pravdati Varešanovića, no meni je neshvatljivo da u trenutku kada se borite za Evropu, za titulu, suspendujete pet igrača. Mogle su se te stvari riješiti na drugačiji način. Ima i drugih sankcija. Garantujem da bi bili u borbi za titulu, da nije bilo famoznih suspenzija", dodao je Šuman.

Nekadašnj predsjednik Sarajeva smatra da je u ovom trenutku najbitnije da svi koji vole klub nađu zajednički jezik, te da se prevaziđe ova kriza. Evropa se mora osigurati, bar prema Šumanovim riječima, jer klub živi od toga.

"Do kraja prvenstva ostala su još četiri kola. Evropa se mora osigurati, a onda se stvari u klubu trebaju posložiti. Sarajevo ne smije biti prosječan klub. Svi koji vole i žive za Sarajevo trebaju sjesti i razgovarati", ističe Šuman i na kraju dodaje:

"Uvijek sam pomagao klubu i tako će biti i u budućnosti. I kada sam otišao sa mjesta predsjednika pomagao sam Sarajevu, samo nisam od onih koji će to pričati po medijima. Ponavljam, moramo naći izlaz iz ove situacije. Spreman sam dati cijelog sebe u projekat ozdravljenja kluba, no pojedinac ne može ništa sam uraditi i zbog toga moramo razgovarati i uvažiti svačije mišljenje."

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.