Sa Naumovim sam dogovorio raskid ugovora
Spahić definitivno napušta Rusiju

Emir Spahić, kapiten bh. reprezentacije tvrdi

Sa Naumovim sam dogovorio raskid ugovora

Razgovarao sam sa predsjednikom kluba (Nikolay Naumov) i nakon kvalifikacionih utakmica protiv Belgije sporazumno ćemo raskinuti ugovor, izjavio je Emir Spahić, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine za Sportsport.ba.  

Spahić je već nekoliko mjeseci u „nemilosti“ ruskih medija, nakon što je jedan tamošnji portal neosnovano optužio našeg internacionalca za namještanje prvenstvene utakmice protiv Khimkija. Nekoliko dana nakon toga predsjednik Naumov stao je u zaštitu našeg reprezentativca i demantovao tvrdnje ovog lista.

„Zaista sam uvijek imao korektne odnose sa predsjednikom. Sjeli smo i pričali o najboljem riješenju u ovom trenutku, te došli do zaključka kako je za mene, ali i njih najbolje da se raziđemo. Do kraja sezone ću raditi individualno, a na ljeto ću, ne sumnjam, pronaći neki klub bliže nama i konačno se riješiti Rusije“, rekao je Spahić.

Spahić je ove zime imao ponude nekoliko klubova iz Njemačke, te konkretno poziv grčkog Panathinaikosa. Sa prvoligašem iz Atine je dogovorio pojedinosti, prošao ljekarski pregled, ali je zapelo oko obeštećenja. Rusi su tada za Spahićeve papire tražili tri puta veću novčanu svotu od prvobitnog dogovora. Stoga je posao propao, a kasnije su iste ishode imali i pregovori sa njemačkim bundesligašima.

Ovih dana austrijski mediji špekulisali su da bi naš kapiten mogao pojačati redove jednog tamošnjeg prvoligaša (Austrija Beč), što je Spahić demantovao.

„To nije istina. I ja sam se iznenadio kada su me nazvali austrijski novinari i pitali da li je to istina. Trenutno sam u Rusiji, a početkom naredne sedmice dolazim na okupljanje reprezentacije“, istakao je Spahić, dodavši:

„U ovom trenutku najvažnije mi je da se maksimalno skoncentrišem na mečeve sa Belgijom. Ove dvije utakmice su nam izuzetno važne i svi moramo ozbiljno shvatiti predstojeće izazove. Najbitnije je da ne stvaramo euforiju, da ostanemo čvrsto na zemlji i da maksimalnim zalaganjem na terenu pokušamo ostvariti pozitivan rezultat.“

Spahić je u svakodnevnom kontaktu i sa Elvirom Rahimićem, prvotimcem moskovskog CSKA, koji je proteklog četvrtka zadobio povredu prednje lože.

„Sa Rahimićem će biti sve OK. Propustiće revanš susret osmine finala Kupa UEFA protiv Shakhtara, ali bi trebao biti spreman za meč protiv Tom Tomska, a nakon toga i za susrete protiv Belgije“, istakao je Spahić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.