Šabanović: Najbitnije je da ćemo se okupiti

Izabranici Husrefa Musemića igraju protv Poljske

Šabanović: Najbitnije je da ćemo se okupiti

Na spisku selektora Olimpijsko-mediteranske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Husrefa Musemića, našao se kapiten GOŠK-a iz Gabele i jedan od ponajboljih igrača ovog tima, Vedad Šabanović.

Lijevi bek tima iz Gabele upisao je već jedan nastup za olimpijske Zmajeve, koji su 20. septembra ove godine u Visokom igrali protiv naše mlade reprezentacije i slavili sa 2:0.

"Bio sam na prošlom okupljanju, tako da me nije baš previše iznenadio poziv selektora Musemića. Drago mi je što sam dobio poziv za utakmicu protiv Poljske", rekao je Šabanović na početku razgovora za SportSport.ba.

"Nisam baš dosta informisan kakva će to biti reprezentacija Poljske, tako da ne bih znao reći kakva nas utakmica očekuje. Najbitnije je da ćemo se okupiti i odigrati utakmicu. Sigurno, ovo je velika prilika za igrače iz Premijer lige da se dokažu", dodao je lijevi bek GOŠK-a.

Šabanović je ljetos bio blizu potpisaa za Metalurg iz Donjecka, no ipak nije preselio u Ukrajinu. Kapiten tima iz Gabele ističe da trenutno nema konkretnih ponuda, ali nije isključio mogućnost da na kraju sezone preseli u Ukrajinu.

"Tek je završila sezona. Nema još nikakvih konkretnih ponuda. Vjerovatno ću ostati u GOŠK-u još ovu polusezonu. Ljetos sam trebao potpisati za Metalurg, ali sve je odgođeno. Ne znam šta će se desiti s tim, ali nije isključena mogućnost da preselim u Ukrajinu", kaže Šabanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.