Šabanović potpisao trogodišnji ugovor sa Sarajevom

Junior Akademije FK Sarajevo

Šabanović potpisao trogodišnji ugovor sa Sarajevom

Endin Čaušević

Junior Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo, Halid Šabanović, potpisao je danas trogodišnji ugovor sa ovim klubom uz mogućnost produženja na dodatne dvije godine. 

Ovaj igrač, rođen 22. augusta 1999. godine, se podjednako dobro snalazi na pozicijama bočnih igrača u odbrani, na lijevoj ili desnoj strani, te u defanzivnom veznom redu, još je jedan od igrača klupske Akademije, koji će dobiti priliku da se nametne stručnom štabu Mehmeda Janjoša.

Mladi Šabanović, koji je rođen u Sarajevu, nagovijestio je svoj talenat i potencijal u odličnim nastupima za juniore klupske Akademije u protekloj sezoni i kako je rekao, sretan je zbog potpisivanja ugovora sa voljenim klubom.

"Presretan sam zbog prilike da budem dio prvog tima Sarajeva. Već dvije godine sam u Akademiji iz koje nosim odlična iskustva i zahvalan sam svojoj porodici, kao i trenerima u Akademiji i osoblju kluba na ukazanoj prilici u prvom timu. Nadam se da ću se svojim radom nametnuti stručnom štabu.", rekao je Šabanović nakon potpisivanja ugovora.

Svoj komentar o ovom mladom igraču prenio nam je i Sanjin Alagić, Šef Akademije FK Sarajevo, koji je prethodno trenirao i Šabanovića kao trener juniora.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Prije dvije godine smo skautirali Halida i priključi ga generaciji sa Nedimom Hadžićem. Trenutno je u Akademiji, ima još godinu dana pravo nastupa za juniore i iza sebe ima dobru sezonu. Standardan je član juniora, pravi je potencijal i vjerujemo da će jako brzo dobiti šansu u prvom timu Sarajeva. Ubrzo očekujemo i poziv njegov za U-19 reprezentaciju BiH, jer je riječ o jednom jako karakternom, vrijednom i dobrom momku, koji se ponajbolje snalazi na poziciji desnog beka, ali može jako dobro odigrati i na lijevoj strani, obzirom da dobro koristi obje noge, kao i u veznom redu. Ima odlične fizičke predispozicije, jedan je od najspremnijih igrača u Akademiji, a za njega je zanimljiv podatak da je četiri puta do sada bio prvak BiH u Kick-Boxu i dolazi iz jedne sportske porodice.", rekao je Alagić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi