Sabella: Messi je zaslužio Zlatnu loptu

Sabella: Messi je zaslužio Zlatnu loptu

Edmir Škorić

Argentinski selektor Alejandro Sabella smatra da je Lionel Messi zaslužio nagradu za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva.

Argentina je poražena u finalu SP-a nakon produžetka od Njemačke (0:1), a Sabella vjeruje da je Messi zaslužio Zlatnu loptu koju mu je FIFA na kraju dodijelila.

"Vjerujem da je on već u panteonu najvećih. Bio je tamo i prije turnira i ondje je već neko vrijeme. Mislim da zaslužuje Zlatnu loptu i odigrao je izvrsno Svjetsko prvenstvo. Bio je fundamentalan faktor u našem putu do finala. Iskreno vjerujem da ju zaslužuje".

Osvrnuo se i na (ne)uspjeh.

"Ovi igrači su ratnici. Ostavili su svoju kožu na terenu i dali su sve. Momčad je odigrala izvrsno Svjetsko prvenstvo i igrači mogu pogledati jedni druge i reći da su dali sve. Bila je to jako izjednačena utakmica. Oni su imali više posjeda, ali mi smo imali više prilika. Kada imate takve prilike u tako izjednačenoj utakmici, morate ih iskoristiti. Nedostajalo nam je učinkovitosti", dodao je Sabella.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.