Sabella: Nisam mogao da ne pozovem Demichelisa
Foto: EPA

"Zaslužio je poziv"

Sabella: Nisam mogao da ne pozovem Demichelisa

E. Škorić

Argentinski selektor Alejandro Sabella kaže kako nije mogao da ne pozove iskusnog stopera Martina Demichelisa na Svjetsko prvenstvo u Brazil.

Demichelisa dugo nije bilo u reprezentativnom nogometu, ali Sabella ga je odlučio pozvati na Mundijal, zapravo na spisak igrača koji kandidiraju za odlazak u Brazil. 

Donio je Sabella takvu odluku nakon fantastičnih nastupa bivšeg igrača Bayerna na Etihadu, gdje je osvojio naslov engleskog prvaka.

"Iza njega je sjajna sezona u ligi koja je jako teška i takmičarski i fizički. Odlično se snašao i nisam ga mogao preskočiti i ostaviti bez mjesta među 30. Dalje ćemo vidjeti. Sjajan je čovjek i zna da ima šanse za ulazak među 23. Imamo još sedam dana za konačnu odluku".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.