Selektor Argentine nakon utakmice sa BiH

Sabella: Pobjeda bez Messija je mnogo vrjednija

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u prijateljskom susretu poražena od Argentine u St. Louisu rezultatom 2:0.

Nakon utakmice selektor Argentine, Alejandro Sabella istako je kako je ovaj trijumf njegove reprezentacije mnogo vrjedniji obzirom da nije igrao Lionel Messi, za kojeg selektor Gaučosa tvrdi da je najbolji fudbaler na svijetu. 

"Mislim da je to bila dobra utakmica. Argentina je bila bolji protivnik u prvih 45 minuta, iako smo imali porblema nekih deset minuta. U drugom poluvremenu bili smo mnogo superiorniji i to je bilo jasno," rekao je Sabella. 

Dotakao se selektor Argentine i dvostrukog strijelca na večerašnjem susretu, Sergia Aguera. "On je jedan od najboljih napadača na svijetu. Igra u jednom od najboljih klubova na svijetu. Sretni smo što je Argentinac i što igra za nas. Nadamo se da će ostati na ovom nivou," rekao je Sabella. 

Pobjeda bez Messija u ekipi za Alejandra Sabellu je itekako bitna. "Mislim da je uvijek važno pobijediti. Kada Messi igra mnogo je lakše za nas. Ova pobjeda je mnogo vrjednija jer je bez njega, ali uvijek je važno pobijediti i sa Messijem i bez njega. Naravno mi voljeli da je Messi uvijek tu," završio je Sabella. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.