Sabella: Upoznati smo sa kvalitetom reprezentacije BiH

Selektor Gaušosa

Sabella: Upoznati smo sa kvalitetom reprezentacije BiH

Voljom žrijeba fudbalska reprezentacija BiH igrati će u grupi F zajedno sa Argentinom, Iranom i Nigerijom, a upravo su Zmajevi nedavno odigrali prijateljski susret sa Gaučosima u američkom St. Louisu u kojem je Argentina slavila sa 2:0.

Selektor reprezentacija za koju u prijateljskom duelu protiv izabranika Safeta Sušića nije igrao najbolji fudbaler te selekcije, a vjerovatno i najbolji fudbaler današnjice Lionel Messi, bio je poprilično zadovoljan ishodom žrijeba, ali bez bombastičnih izjava.

"Žrijeb je bio pozitivan, ništa drugo ne mogu ni reći. Iako, fudbal je fudbal i morate ga igrati da bi pobijedili. Ipak, svakako je bilo mnogo i mnogo težih grupa od naše", priznao je selektor Argentine Alejandro Sabella u izjavi za argentinske medije nakon samog žrijeba.

Reprezentacija BiH će nastup na Mundijalu otvoriti upravo protiv Argentine na legendarnoj Maracani.

"Sada će uslijediti detaljna analiza svih naših protivnika. Sa reprezentacijom BiH smo igrali nedavno i vidjeli smo ih na djelu, te sun am njihove kvalitete poznate. O Iranu znamo jako malo, a što se tiče Nigerije znamo kakve su afričke ekipe i da su izuzetno fizički jake", analizirao je Sabella.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.