Sabella: Uvijek moramo napredovati
Foto: EPA

Sabella: Uvijek moramo napredovati

Edmir Škorić

Reprezentacija Argentine se s tri pobjede u grupi F plasirala u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Gaučosi su ostvarili tri tijesne pobjede u grupnoj fazi. Pobijedili su BiH s 2:1, zatim Iran s 1:0 i Nigeriju večeras s 3:2. Lionel Messi je postigao gol u svakoj utakmici, a ukupno je zabio četiri gola, te je uz Neymara prvi strijelac prvenstva.

"Nigerija je izvanredna reprezentacija, ali nisu bili tako agresivni. Mi smo počeli da napredujemo. Vidim napredak u cjelini i ne volim da govorim o individualcima. O slabostima ćemo razgovarati privatno kod kuće", rekao je argentinski selektor Alejandro Sabella, dodavši:

"Možete pobijediti i kad ne igrate dobro, a opet imati stvari za popraviti. Zadovoljan sam zbog devet osvojenih bodova, ali uvijek moramo napredovati".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.