Šabić okupio kadetske reprezentativce u Zenici

Okupljanje će trajti do 4. jula

Šabić okupio kadetske reprezentativce u Zenici

Kadetski reprezentativci BiH okupili su se danas u Trening centru N/FSBiH u Zenici.

Selektor Nermin Šabić odlučio je nakon nekoliko mjeseci zakazati okupljanje kako bi dodatno upoznao ekipu i testirao sve one igrače koji igraju u našoj zemlji.

Okupljanje će trajati do 4. jula, a Šabić vjeruje da će proteći u najboljem redu.

„Nakon dužeg perioda i svega što se dešavalo u posljednje vrijeme, svako okupljanje nam dobro dođe. Nismo imali puno prilika da upoznamo ekipu, naročito zbog toga što je ovo generacija mlađih kadeta gdje većina njih ni u svojim klubovima nema puno prostora za igru. Iz tog razloga će nam i ovaj kamp dobro doći i nastojaćemo da ga iskoristimo na najbolji način“, rekao je Nermin Šabić.

Govorio je i o planu priprema.

„Uzimajući u obzir vremenske uslove u ovo doba godine, ali i činjenicu da su igrači imali pauzu od u kojoj nisu radili na način na koji su navikli, moraćemo i mi da prilagodimo intenzitet treninga tim faktorima. Pored toga, igrači će u toku priprema odigrati jednu utakmicu između sebe, dok su za posljednji dan planirana antropološka testiranja.“

Na Šabićevom spisku su se našli sljedeći igrači: Sergej Bjelica (Željezničar Sarajevo), Ivan Majstorović (Široki Brijeg), Filip Pandža (Zrinjski), Hamza Redžić (Sloboda), Harun Abaza (Velež), Anis Rosić (Travnik), Murat Demirović (Sarajevo), Mihael Ivanković (Široki Brijeg), Marko Radić (Željezničar Banja Luka),Ali Serdarević (Željezničar Sarajevo), Muhamed Buljubašić (Sarajevo), Haris Hasanović (Sloboda), Jahja Bajrić (Sarajevo), Armin Karišik (Željezničar Sarajevo), Adin Begić (Čelik), Amar Pekarić (Zvijezda Gradačac), Viktor Grbić (Borac), Irfan Ramić (Sarajevo), Aldin Mešić (Sarajevo), Marko Babić (Borac), Ljubiša Cvijanović (Radnik), Dino Suljić (Sloboda).

Top Komentari

user1585767212
Hamza Hadziavdić najbolji igrač Željezničara nije dobio poziv!!!
2 0
nightcry
Benjamin Šeško igra za Sloveniju U19 sa 17 godina, a sa 16 ga kupio Red Bull za 2.5 miliona eura - mali sa 16 vrijedi više od dvije trećine igrača naše A selekcije, a niko ga nikad nije ni pomislio zvati da igra za BiH ! Dotle Šabić skuplja igrače s dvije lijeve po BiH - kakav igrač takav selektor.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi