Šabotić: Suđenje u Orašju bilo je sramotno i tendenciozno

Nakon poraza Rudara

Šabotić: Suđenje u Orašju bilo je sramotno i tendenciozno

B. Mujezinović

      U proteklom kolu Prve lige FBiH na stadionu Goal u Orašju domaća ekipa je savladala Rudar iz Kaknja sa minimalnih 1:0. 

Utakmicu je prema izjavi Edvina Šabotića, prvotimca ekipe iz Kaknja, odlučilo nekoliko spornih i diskutabilnih sudijskih odluka. 

"Mislim da u zadnjih deset godina, pa možda čak i u svojoj karijeri, nisam doživio gore suđenje od onog u Orašju. Sudija je tokom cijele utakmice bio na strani domaćina, a najmanji kontakt sa njihovim igračima svirao je prekršaj i to u većini slučajeva uz karton", objasnio je Šabanović za naš portal tendenciozno suđenje Olivera Kožula iz Širokog Brijega, te dodao:

"Kartone je dijelio uglavnom onim igračima koji su do te utakmice već imali dva, i treći bi za njih predstavljao suspenziju u narednom kolu. Nije dozvoljavao da razvijemo igru, bilo je dosta prekida i namjernog udaranja naših fudbalera koji uopšte nisu bili u posjedu lopte. Sudija je na sve to samo odmahivao rukom i pravio se da te stvari ne vidi".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Fudbaler Rudara razočaran je suđenjem i činjenicom da je njegov tim ostao uskraćen za bodove kojima bi ostao u užoj konkurenciji za sam vrh tabele.

"Sramotno je za ovu ligu da se i dalje dešavaju takve malverzacije i sprječavaju klubovima osvajanje bodova na strani uz poštenu igru. Mislim da je vrijeme da se vodeći ljudi u savezu probude i počnu raditi svoj posao, odnosno dijeliti suspenzije pri ovakvim ispadima", rekao je Šabotić na kraju razgovora za naš portal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.