Sacchi: Juventus je najbliži Barceloni

Zanimljiva izjava legendarnog italijanskog stručnjaka

Sacchi: Juventus je najbliži Barceloni

Legendarni italijanski stručnjak i jedan od najboljih trenera svih vremena, Arrigo Sacchi, dao je zanimljivu izjavu, komentarišući trenutno stanje u italijanskom fudbalu i ovosezonseke nastupe Juventusa.

Tvorac neprevaziđene ekipe Milana sa kraja osamdesetih, jedne od četiri najbolje ekipe svih vremena u povijesti fudbala, prema FIFA rankingu i istraživanju, zajedno sa Michelsovim Ajaxom, Lippijevim Juventusom i Guardiolinom Barcelonom, osvrnuo se na igre Stare dame.

Ove sezone preporođeni Juventus igra fenomenalno i jedina je neporažena ekipa u Evropi. Mnogi stručnjaci porede igru Juventusa sa Barcelonom, a Sacchi je to prokomentarisao:

"U ovome trenutku je teško to porediti. Barcelona je nešto posebno, sa strašnim individualcima, ali budući tim koji je jako blizak Barceloni po razvoju, načinu igre i načinu rada i koji će joj biit najbliži je sigurno Juventus. Ja sam neki dan rekao i opet ću. Uživam da gledam Juventus."

Govoreći o ovosezonskoj borbi Milana i Juventusa za Scudetto, legandarni italijanski stručnjak je rekao:

"Milan ima mnogo kvalitetnih pojedinaca, ali i igrače koji previše soliraju. Ibra npr., koji pravi razilku na terenu, ali je u stvari jedini koji to može. Juventus je nešto drugo. Juve može i mora da igra u kontinuitetu, nemečući protivnicima svoj ritam, fizički i psihički. Milan ima potrebno iskustvo, ali prednost Bianconera je što ne igraju u Evropi, kao i velika glad i motivacija za pobjedama koje imaju." zaključio je Sacchi.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.