SAD slavila protiv Nigerije

Poraz naših rivala iz grupe

SAD slavila protiv Nigerije

Reprezentacije SAD i Nigerija sinoć su odigrale prijateljsku utakmicu. SAD je slavila pobjedu protiv našeg protivnika iz grupe F sa 2:1.

Krvnik Nigerije bio je Jozy Altidore koji je postigao dva gola, slično kao i protiv BiH na Koševu u augustu mjesecu prošle godine, ali je tada bio na još većem nivou pa nas je "počastio" hattrickom.

Nigerija je počela u sastavu: Enyeama, Oshaniwa, Yobo, Obabona, Ambrose, Onazi, Mikel, Azeez, Odemwingie, Moses i Ameobi. Sa druge strane, SAD se Nigeriji suprotstavio sa sljedećom postavom: Howard, Johnson, Cameron, Besler, Beasly, Jones, Beckerman, Bedoya, Bradley, Dempsey i Altidore. 

Bilo je 0:0 do 32. minute kada je Jozy Altidore postigao gol i doveo svoju reprezentaciju u vodstvo. U 62. minuti SAD je povisila na 2:0 pogotkom istog čovjeka, a sve što je Nigerija uspjela uraditi do kraja utakmice bio je gol Mosesa sa bijele tačke u 86. minuti. Ova utakmica ostat će upamćena po jubileju Howarda koji je zabilježio svoj stoti nastup za reprezentaciju i postao rekorder.

Nigerija je još jednom pokazala da nije bauk i da se s njima može igrati. Ono što je bitnija vijest za nas je povreda defanzivca Eldersona Echiejilea koji je povrijedio mišić i izbivat će tri sedmice van terena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.