SAD u četvrtfinalu
Santiago Quaranta slavi svoj prvi gol za SAD

CONCACAF Gold Cup

SAD u četvrtfinalu

Odigrane su utakmice 2. kola u grupi B na Gold Cupu. SAD su očekivano slavile nad Hondurasom, dok je isto to učinio i Haiti nad Grenadom. Amerikanci su došli s dosta podmlađenom ekipom, ali i kao takvi su prvi favoriti pogotovo što igraju pred svojom publikom.

SAD su pobjedom nad Hondurasom obezbijedile plasman u četvrfinale. Iako su mnogi mislili da će Amerikanci lako doći do pobjede, do nje su morali proliti dosta znoja. Napadali su Amerikanci tokom cijeog meča, ali su otpor Hondurasa slomili tek u 73. minuti.

Nakon odličnog prodora po desnoj strani Charlie Daviesa najbolje se u kaznenom prostoru snašao Santiago Quaranta koji svojim prvim golom za nacionalni tim donosi vodstvo Amerikancima. Samo pet minuta kasnije pobjednik je rješen. Ovaj put strijelac je bio Brian Ching.

Amerikanci su do kraja utakmice propustili još nekoliko prilika da deklasiraju Honduras, ali je golman Hondurasa bio prvo ime svoje ekipe. U drugoj utakmici ove grupe

Haiti je identičnim rezultatom savladao Grenadu koja se najvjerovatnije oprostila od daljeg takmičenja, iako ima još teoretskih šansi. Haiti je ostvario svoju prvu pobjedu na Gold Cupu još od 2002. godine.

Već u 13. minuti su došli u vodstvo nakon odlično izvedene akcije. Sjajno je po lijevoj strani prošao Brunel Fucien i ubacio u kazneni prostor Grenade gdje se najbolje snalazi Fabrice Noel koji donosi vodstvo Haitiju. Konačnih 2:0 postavio je James Marcelon u 78. minuti utakmice.

Rezultati:

SAD – Honduras 2:0
Haiti – Grenada 2:0

Tabela:

1. SAD 6
2. Honduras 3
3. Haiti 3
4. Grenada 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.