Sada je i zvanično: Petrović je novi šef struke FK Radnik

Kreću s pripremama

Sada je i zvanično: Petrović je novi šef struke FK Radnik · Zvanično

A. Beganović

Fudbalski klub Radnik danas će krenuti s pripremama za nastavak sezone i to sa novim šefom stručnog štaba.

Umjesto Slobodana Starčevića, koji će preuzeti kormilo mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, ekipu iz Bijeljine će u nastavku sezone s klupe predvoditi Slavko Petrović o čemu je SportSport.ba već ranije i pisao.

Na današnjoj pres konferenciji novinarima se obratio predsjednik Skupštine kluba Predrag Jović koji se na samom početku svog izlaganja zahvalio na svemu što je za klub uradio sada već bivšem predsjedniku Mladenu Krstajiću.


"Hvala Krstajiću za veliki doprinos, njegovim dolaskom i radom u zadnjih pet godina Radnik je mnogo toga dobio. Otišao je iz ličnih razloga, bili smo malo iznenađeni no nismo mogli uticati na njegovu odluku. Idemo dalje, bitno je da je ostao direktor kluba kao i Upravni odbor. Donijeli smo odluku šta i kako dalje, dogovorili smo se i da Skupština bude za nekih mjesec dana. Prioritet je da Radnik bude stabilan premijerligaš, kao i dobar rad u omladinskim kategorijama. Do kraja septembra biće napravljen još jedan teren sa umjetnom travom, a u planu je i izgradnja istočne tribine", istakao je Jović, a zatim je potvrdio da će Starčevića naslijediti Petrović.

"Starčeviću se zahvaljujem na angažmanu, njegovu želju za odlaskom smo ispoštovali. Želim mu sve najbolje u nastavku karijere. Upravni odbor je donio odluku da novi šef struke bude Slavko Petrović. O njemu svi sve znamo, sigurni smo da će nastaviti sa dobrim rezultatima. Svi igrači bi danas trebali biti na prozivci, a Petrović će sutra doputovati u Bijeljinu. Postoji mogućnost za odlaskom par igrača, no u tom slučaju ćemo sigurno dovesti pojačanja. No, prije svega trebamo popričati sa novim šefom strukom. Od 2. februara smo na pripremama u Medulinu, ostat ćemo 12 dana i uvjereni smo da će ekipa spremna dočekati nastavak prvenstva. Naše ambicije su izlazak u Evropu, broj bodova nam daje pravo na optimizam". 


Top Komentari

BN78
Slavko Petrović će biti bič božiji za fudbalere Radnika,opet ce Radnik biti naspremnija fizička ekipa,olud ako budu igrali kao xo sad,mada su Slavkove ekipe uglavnom defanzivne.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije