Sadiković golom iz slobodnjaka donio Željezničaru remi protiv Proletera

Utakmica završena rezultatom 1:1

Sadiković golom iz slobodnjaka donio Željezničaru remi protiv Proletera

E. Čaušević, foto: E. Haračić

Fudbaleri Željezničara remizirali su danas u prijateljskoj utakmici protiv Proletera iz Novog Sada sa 1:1 na pripremama u Antaliji.

Željezničar je prvi zaprijetio u osmoj minuti kada je pokušao Štilić, ali je njegov udarac izblokiran. U 23. minuti Plavi su mogli do prednosti. Golman Proletera je napravio veliku grešku, ali na njegovu sreću Ivan Lendrić to nije iskoristio.

Proleter je zaprijetio 28. minuti, ali je odbrana Željezničara dobro reagovala. U šansi se desetak minuta kasnije na drugoj strani našao Zajmović, no njegov pokušaj nije ugrozio protivničkog golmana.

Na početku drugog poluvremena Proleter je zaigrao dosta ofanzivnije. Ekipa iz Novog Sada preuzela je incijativu na sredini terena, a prvu veliku šansu imali su u 55. minuti kada je jedan od igrača ovog tima uzdrmao prečku.

Pritisak Proletera isplatio se u 62. minuti kada su poveli sa 1:0. Nakon dobre akcije lopta je došla do Babića koji s vrha kaznenog prostora matira golmana Željezničara.

Željo je nakon primljenog gola preuzeo incijativu, a Plavi su u finišu to uspjeli iskoristiti i doći do remija. Željezničar je uspio zaprijetiti preko Dacića u 82. minuti, ali ostalo je 0:1.

Međutim, već u narednom napadu Željo je izjednačio. Sudija je svirao slobodan udarac za Plave, a odličan gol postigao je Sadiković koji je tako postavio konačnih 1:1.

Pripremni meč:

Željezničar - Proleter 1:1 (Sadiković 83'/Babić 62')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Erić, Stevanović, Kosorić, Jovanović, Pavić, Alispahić, Sadiković, Zajmović, Štilić, Mujezinović, Lendrić.

U drugom dijelu igrali su: Erić - Stanić, Kosorić, Jovanović, Pavić - Sadiković, Jamak - Zajmović, Subašić, Veselinović - Dacić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NAPOLI
Zorka,Zorka,sta uradi bona
2 0
Icardi9
Lose Zeljo odigrao ovo. Igraci im stoje 5 metara od protivnickih. Ljudi se dodaju kako hoce.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi