Sadiković: Krajišnik će ostati u prvoligaškom društvu

Trener Krajišnika optimista

Sadiković: Krajišnik će ostati u prvoligaškom društvu

A. Beganović

Nešto manje od dvije sedmice ostalo je do početka proljetnog dijela prvenstva u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine. Pred nama je sasvim sigurno uzbudljivo proljeće, kako u borbi sa sami vrh, tako i u borbi za ostanak.

Jedan od onih klubova, koji je trenutno u nezavidnom položaju je Krajišnik iz Velike Kladuše, no trener ove momčadi Denis Sadiković, uvjeren je da će sa svojim izabranicima ispuniti cilj, odnosno da će Krajišnik i u narednoj sezoni igrati u prvoligaškom društvu.

"Početak proljetnog dijela prvenstva sve je bliže i već smo pomalo nestrpljivi. Dobro smo odradili pripreme, istina, bilo je manjih problema zbog vremenskih nepogoda, no zadovoljan sam. Momci su svjesni svega, odnosno znaju da je pred nama svima jako bitno proljeće, a siguran sam da ćemo se na kraju svi zajedno radovati", za SportSport.ba govori Denis Sadiković.

"Ekipa nam je doživjela velike promjene u odnosu na jesenji dio prvenstva, ali već polako stvari dolaze na svoje mjesto. Uigravamo se i mislim da će do susreta sa Gradinom to biti još bolje. Fali nam još jedan kvalitetan špic i pokušat ćemo ga pronaći", dodao je Sadiković.

Krajišnik je trenutno petnaestoplasirani sa 15 osvojenih bodova, a raspored u proljetnom dijelu prvenstva i ne ide na ruku izabranicima Denisa Sadikovića.

"Raspored nije sjajan, ali mi se ne predajemo. Optimista sam, odnosno siguran sam da ćemo ostati u prvoligaškom društvu, da nije tako, onda ne bih ni bio u Velikoj Kladuši. Imamo solidan tim, fenomenalnu upravu i bila bi velika šteta da ovaj klub napusti prvu ligu. Mi smo u prvom dijelu osvojili 18 bodova, no tri su nam oduzeta, ali to još nije govotov, postoji mogućnost da nam se ti bodovi vrate. Uglavnom, navijači Krajišnika ne trebaju strahovati jer i u idućoj sezoni gledat će svoj klub u prvoligaškom društvu", ističe trener Krajišnika.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će odmjeriti snage sa Brazilom, a trener Krajišnika priželjkuje remi.

"Igrati sa Brazilom je nešto veliko i već ta činjenica dovoljno govori o ugledu našeg nacionalnog tima. Brazil je favorit, ali smatram da se protiv Carioca može igrati. Nama i odgovaraju te tehnički potkovane reprezentacije. Očekujem remi, no želim naglasiti da je po mom mišljenju važnije od rezultata ono što će selektor vidjeti u sutrašnjem duelu", zaključio je Sadiković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.