Sadiković može računati na Šećerovića i Sarića

Sloboda se sprema za Čelik

Sadiković može računati na Šećerovića i Sarića

Tuzlanska Sloboda svoju posljednju domaću premijerligašku utakmicu odigrala je 20. maja 2012. godine kada je na Tušnju savladan Velež sa 2:0.

Tri dana kasnije Tuzlaci su poraženi u Istočnom Sarajevu od Slavije 0:2, a spletom čudnih rezultata u posljednjem kolu elitni rang napustili su poslije 43 godine kontinuiranog igranja. Poslije 26 mjeseci i 20 dana tuzlanska Sloboda će na Tušnju igrati novu utakmicu u Premijer ligi BiH.

Protivnik je zenički Čelik, stari rival, koji je na Tušnju Tuzlacima svojevremeno uzeo Kup BiH i titulu prvaka. Bilo je to sada već davnih 1995. i 1996. godine. U prvom kolu novog prvenstva Sloboda je pobjedila Travnik sa 3:0, dok je Čelik remizirao sa Vitezom 0:0. Za razliku od duela u Travniku trener Tuzlaka Denis Sadiković može računati na Adnana Šećerovića i Elvisa Sarića, novajlije koji su uspješno registrovani.

„Čekamo certifikat za Jankovića, ali će on najvjerovatnije u konkurenciji biti za susret sa Olimpicom. Aničić i Lukić su postigli dogovor sa rukovodstvom kluba, ali će oni morati čekati radnu dozvolu“, kaže Sadiković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda danas na Kiseljaku kod Tuzle igra humanitarnu utakmicu, a sutra će se trening pomjeriti sat ranije zbog premijere filma „Jedan grad, jedna ljubav“ koji se emituje u sklopu festivala Kaleidoskop. „Ponavljam igračima kako euforije ne smije biti, jer smo tim u stvaranju koji ima potencijal, ali nam je svima potrebno strpljenja. Čelik je veliki klub, renomirani protivnik, koji će na Tušanj stići ojačan.

"Oni nisu mogli računati na četiri pojačanja u prvom susretu i to nam je dobro poznato. Međutim, nakon pobjede u Travniku mi smo dobili na samopuzdanju, vjerujemo u sebe i nadamo se pobjedi protiv Čelika“, kaže Sadiković. Iako će susret Sloboda – Čelik biti direktno prenošen na BHT-u nema sumnje kako će Tušanj u subotu biti dupke pun.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.