Mladi veznjak Željezničara

Sadiković: Može se desiti da jedan potez odluči utakmicu

Osovinu ekipe Željezničara u novoj sezoni čini nekoliko sjajnih mladih igrača koji su ponikli upravo u omladinskoj školi kluba sa Grbavice. Upravo su oni bili glavni protagonisti posljednje pobjede Željezničara na gostovanju kod Mladosti rezultatom 3:0, a strijelac jednog od tri gola za Plave bio je mladi veznjak Damir Sadiković.

"Od gradskog derbija očekuje se teška utakmica, sa puno trke, borbe i zalaganja sa obje strane. Što se tiče nas siguran sam da to neće izostati, pogotovo što mi u svaku utakmicu ulazimo sa sto posto. Hoće li to biti dovoljno za pobjedu, to ćemo vidjeti. Upravo tako sa mnogo zalaganja smo ulazili u dosadašnji dvanaest kola, za sada na to 'sluša', a ja se nadam da će nas slušati i u narednom periodu", rekao je mladi reprezentativac BiH u redovima Željezničara.

Na Koševu ulogu favorita prepuštaju Željezničaru obzirom da Plavi trenutno imaju tri boda više u odnosu na svoje gradske rivale.

"Ovaj derbi odlučuju detalji. Može se desiti da jedan potez odluči utakmicu. To što oni prebacuju pritisak na našu stranu nije ništa novo. Mi smo na zemlji, čekamo utakmicu kao i svaku drugu, pa ćemo vidjeti šta će da bude", kazao je Sadiković.

Sarajevo je mnogo više od Želje uložilo u sastavljanje tima za novu sezonu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi smo svjesni kakvu ekipu ima Sarajevo, sa dosta kvalitetnih i iskusnih igrača. Znamo da su oni uložili mnogo novca u ekipu. Da li će im se to isplatiti to će vrijeme pokazati. Što se tiče nas mi se držimo onoga što imamo", istakao je mlađi od dva Sadikovića u sastavu Admira Adžema, te dodao:

"Ja se nadam da mladi fudbaleri iz omladinskog pogona mogu iznijeti teret ovoga derbija. Ovo je jako važna utakmica, derbi je derbi, ali se nadam da fudbaleri koji su stasali u omladinskom pogonu mogu iznijeti taj pritisak".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.