Sadiković: Nismo imali sreće

Sloboda se revanširala za poraze

Sadiković: Nismo imali sreće

Fudbaleri Slobode revanširali su se Bratstvu iz Gračanice za dva ovosezonska poraza. Podsjetimo Gračanlije su savladale Slobodu u finalu Kupa TK i u šesnaestini finala Kupa BiH. Golovima Adnana Salihovića (20) i Mirnesa Selamovića (93) Tuzlaci su došli do 13 boda u sezoni. 

„Utakmica je opravdala epitet derbija. Mi smo iskoristili svoje šanse, naš rival nije. Tako je u fudbalu. Čestitam svoju momcima na pobjedi“, rekao je trener Slobode Smajil Karić.

Bratstvo je propustile idealne prilike preko Damira Smajlovića i Mousse Diabanga, dok je kolosalnu priliku u 87. minuti promašio Elvin Suljić.

„Lopta nije htjela u gol. U drugom dijelu smo bili konkretniji, ali sreća nije bila naš saveznik. Smatram kako smo zaslužili bod. U svakom slučaju čestitam Slobodi na pobjedi“, kazao je trener gostiju Denis Sadiković.

Pamtit će se 93. minut i euro-gol Mirnesa Selamovića. Akciju je poveo Maid Jaganjac, a Selamović je iz poluvoleja pogodio desne rašlje nemoćnog Damira Zukića.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.