Sadiković: Ostvarili smo cilj, ko zna šta donosi sutra

Istekao mu ugovor sa Krajišnikom

Sadiković: Ostvarili smo cilj, ko zna šta donosi sutra

A. Beganović

U vikendu iza nas okončana je fudbalska sezona u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine. Gradina iz Srebrenika plasirala se u Premijer ligu, dok su prvoligaško društvo napustili UNIS, Famos SAŠK Napredak, Orašje i Omladinac.

Nakon 30 kola bespoštedne borbe okončana je još jedna sezona u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, a u samom finišu sezone fudbaleri Krajišnika osigurali su ostanak u prvoligaškom društvu.

"Iza nas je jako teška sezona, no na kraju smo uspjeli, iako su nas svi vidjeli u nižem rangu. Ponosan sam na svoje izabranike, kao i na ljude koji vode brigu o klubu. Nije bilo lako, pogotovo zbog oduzeta tri boda, no na kraju smo se svi zajedno radovali"!, istakao je trener Krajišnika, Denis Sadiković i dodao:

"Kada sve saberem i oduzmem moram reći da sam zadovoljan ostvarenim u ovoj sezoni. Ispunili smo cilj, to je ostanak u prvoligaškom društvu, a u Kupu smo stigli do četvrtfinala, što je svakako rezultat za pamćenje. Bilo je mnogo problema, na polusezoni smo ostali bez gotovo cijelog tima, no na kraju smo uz mnogo napora ostvarili zacrtano. Gradina je zasluženo osvojila prvo mjesto, tokom cijele sezone je bila najbolja i ovim putem šestitam ekipi iz Srebrenika."

Sadikoviću je istekao ugovor sa Krajišnikom, a još uvijek ne zna da li će ostati u Velikoj Kladuši, iako bi ga čelnici kluba i naredne sezone rado vidjeli na klupi.

"Ne znam još ništa, vidjet ćemo sve. Malo se odmaram od svega, sjest ću sa čelnicima kluba i vidjet ću kakve su im ambicije. Odradio sam svoj posao pošteno, dao sam sebe za Krajišnik, ostvarili smo cilj, a šta će biti sutra to doista ne znam", zaključio je Sadiković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.