Bratstvo iz Gračanice 15. januara počinje pripreme

Sadiković: Pet ekipa konkuriše za Premijer ligu BiH

Iza fudbalera gračaničkog Bratstva je izuzetno uspješna 2013. godina, koju su zaključili vicešampionskom titulom u Prvoj ligi F BiH. Već 15. januara tim iz Gračanice će početi pripreme, a trener Denis Sadiković navodi kako će se u narednoj sedmici održati sastanak s općinskim načelnikom i prvim čovjekom kluba Nusretom Helićem.

„Fudbaleri su na zasluženom odmoru nakon što smo polusezonu okončali na drugoj poziciji sa 32 osvojena boda. Moram biti izuzetno zadovoljan jesenjim učinkom i sigurno je da ćemo se na proljeće boriti za što bolji plasman“, kaže Sadiković. 

U proljetnoj polusezoni u Gračanicu dolaze Jedinstvo, Sloboda i Rudar, dok će Gračanlije na megdan GOŠK-u Gabelu.

„Među tih pet ekipa, odnosno između Jedinstva, Bratstva, Slobode, Ruadara i GOŠK-a treba se tražiti putnik za Premijer ligu BiH. Na dnu je situacija manje-više poznata, Troglav je otpisan, a u veoma teškoj situaciji su Iskra, Podgrmeč, Mladost... U svakom slučaju očekuje nas zanimljiva polusezona“, kaže Sadiković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.