Veznjak Željezničara

Sadiković: Puno smo kvalitetnija ekipa od Olimpica

Mladi veznjak Željezničara Damir Sadiković svojim golom u revanš susretu 1. pretkola Europa lige protiv Lovćena donio je Plavima prolazak u narednu fazu evropskog takmičenja. Ipak, nakon ispadanja u 2. pretkolu, najtrofejniji bh. tim očekuje nova sezona domaćeg šampionata.

"Utakmica na Otoci će vjerovatno biti teška. Mi ćemo dati sve od sebe, nadam se da ćemo pobijediti i da ćemo tako na pravi način otvoriti sezonu. To će nam biti super za utakmice koje slijede, jer znate koliko je bitan početak sezone", rekao je veznjak Željezničara Damir Sadiković, od kojeg se puno očekuje u novoj sezoni.

Baš kao i u redovima Željezničara dosta odlazaka i dolazaka bilo je i u redovima Vukova, a poput tima sa Grbavice i Olimpic je tim koji čini prilično kvalitetan spoj mladih i iskusnih igrača.

"I kod njih je bilo dosta promjena u timu. Mi smo malo uigraniji obzirom da smo imali puno više utakmica od njih. Nadam se da će upravo to biti prevaga. Mislim da smo puno kvalitetnija ekipa od njih i nadam se da ćemo to i dokazati", istakao je Sadiković.

Juan Manuel Varea i Edi Baša su u finišu prelaznog roka pojačali redove Željezničara, a u redove Plavih vratio se i Haris Količić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dobili smo dva-tri fina igrača koja će nam biti pojačanja ove sezone, a nadam se da će to i dokazati", rekao je popularni Dado, te se osvrnuo na kraju na ciljeve Željezničara u ovoj sezoni BH Telecom Premijer lige.

"Drago mi je da se Željezničar okrenuo mladim igračima i omladinskom pogonu. Tu je i 'šef' Adžem, i on je iz omladinskog pogona, tako da nam je puno lakše raditi sa njim. Znamo kako on radi i kako se mi trebamo ponašati sa njim. Vidjeti ćemo, na nama je sve. Naše je da se trudimo, da dajemo sve od sebe i vidjeti ćemo dokle možemo", rekao je Damir Sadiković na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.