Sloboda nikad nije savladala Olimpic

Sadiković: Tradicije su tu da se ruše

Poslije pobjeda nad Travnikom i Čelikom, fudbaleri tuzlanske Slobode u subotu igraju sa sarajevskim Olimpicom. Sloboda vjerovali ili ne, Vukove sa Otoke nikada nije uspjela savladati u zvaničnoj utakmici, a prije mjesec i pol u pripremnoj utakmici Tuzlaci su slavili 1:0. Ipak, to je bio pripremni period, ekipe nisu bile formirane, i toga su svjesni u Slobodi.

"Tradicije su da se ruše. Mi respektujemo Olimpic i znamo da oni igraju tehnički dotjeran fudbal. Oni su ekipa koja se nadigrava, a moja filozofija se temelji na tome da svakoj ekipi moramo dati gol. Tako ćemo se postaviti i na Otoci, ali ne bih volio da nam se ikada ponovi prvo poluvrijeme kao u susretu sa Čelikom. Moramo biti rastrčani, a ja mogu obećati da ćemo igrati ofanzivno", kaže Denis Sadiković, trener Slobode.

Strijelac pobjedonosnog gola u susretu sa Čelikom, Igor Radovanović zbog povrede koljena propustit će duel sa Olimpicom.

"Pronaći ćemo rješenje za njegov izostanak. Imamo 20-ak igrača i svi oni ravnopravno konkurišu za tim. Mi idemo od utakmice do utakmice, a na Otoku idemo s namjerom da ne izgubimo", kaže Sadiković.

Tuzlaci će večeras prenoćiti u Hotelu Park u Vogošći gdje će obaviti i posljednji trening pred sutrašnji susret sa Olimpicom. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.