Na mladima svijet ostaje

Sadiković: Uz podršku sa tribina do trijumfa u derbiju

Veliki gradski derbi je pred fudbalerima Željezničara koji su u prošlom kolu pomalo iznenađujuće poraženi u Mostaru od Veleža. 

Plavi se nadaju trijumfu nad najvećim rivalom i ostanku na trećem mjestu.

„Pred nama je teška utakmica, baš kao i ona posljednja u Prijedoru. Sarajevu bježimo bod, a uz pordšku sa tribina nadam se da ćemo pobijediti i sačuvati treće mjesto. Nadamo se također i kiksu Širokog Brijega. Kako go, mislim da izlazak u Evropu nije upitan,“ izjavio je za naš portal mladi Damir Sadiković.

Željezničar je u minulom kolu iznenađujuće poražen u Mostaru od Veleža što je bitno umanjilo izglede Želje da se na kraju sezone okiti naslovom praka BiH.

„Naravno poraz u Mostaru je malo poremetio atmosferu jer smo očekivali trijumf kojim bismo ostali u utrci za naslov prvaka. I dalje čemo se boriti kako bismo završili drugi i izborili Evropu.“

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sadiković je ove sezone uz još nekolicinu mladih igrača iz omladinskog pogona dobio priliku za dokazivanje koju je dosadašnjim igrama potpuno iskoristio.

„Bio je mali pritisak na nas mlade igrače, ali sam zadovoljan kako sam igrao tokom sezone. Uvijek može bolje i ja ću se truditi da bude tako. Nadam se da ću u narednoj sezoni biti bolji,“ dodao je za kraj Sadiković.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.