Sadio Mane je najbolji u Africi, ali idealni tim izgleda zastrašujuće
Foto - EPA

Priznanje napadaču Liverpoola

Sadio Mane je najbolji u Africi, ali idealni tim izgleda zastrašujuće

M. Šljivak

Napadač Liverpoola Sadio Mane dobio je nagradu za najboljeg fudbalera Afrike u 2019. godini.

Senegalac je ovo prestižno priznanje dobio ispred sairgača iz Liverpoola Mohameda Salaha i fudbalera Manchester Cityja Riyada Mahreza.

Mane je tako postao drugi senegalski fudbaler sa ovom ngradom, a ranije je to uspio još samo El Hadji Diouf.

Međutim, ono što privlači veliku pažnju je idealni tim Afrike za 2019. godinu, a koji izgleda zaista spektakularno.

Idealnih 11 čine:

Andre Onana (Ajax); Serge Aurier (Tottenham Hotspur), Joel Matip (Liverpool), Kalidou Koulibaly (Napoli), Achraf Hakimi (Borussia Dortmund); Riyadh Mahrez (Manchester City), Idrissa Gueye (Paris Saint-Germain), Hakim Ziyech (Ajax), Sadio Mane (Liverpool); Mohamed Salah (Liverpool), Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal)

Top Komentari

user1578339369
Ovakav tim Afrike bi bilo zanimljivo vidjeti protiv Amerike ili Evrope...
2 0
Ideja nije losa, ako nista ono barem da se reprezentacie kontinenata sastanu i odigra se utakmica u humanitrne svrhe, bila bi veoma zanimljiva utakmica izmedju Afrike i Juzne Amerike, naravno i Evropa bi imala dobar sastav.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi