Saevarsson: Agresivna igra vodi nas dalje

Fudbaler Islanda o očekivanjima

Saevarsson: Agresivna igra vodi nas dalje

D. Vejo

Fudbaleri Islanda večeras bi mogli ispisati historiju ukoliko osiguraju plasman u polufinale prvenstva, ali isto tako i zadati veliki udarac domaćinu Francuskoj.

Zadnja linija Islanda igra skoro pa besprijekorno. Ponajviše zasluga ide štoperu Maru Saevarssonu koji je enigma za protivničke napadače. O večerašnjoj utakmici, upravo je pričao on.

"Francuzi su jedna veoma jaka reprezantacija. Gotovo pa nemoguće je pronaći slabosti tog tima. Ali mi se ne predajemo. Igrat ćemo agresivan fudbal. Moramo zatvoriti Payeta kako ne bi šutirao desnom nogom, jer tu nam protivnik može stvoriti mnogo problema", zaključio je za tamošnje medije iskusni Svaersson.

Susret počinje večeras od 21. sat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti