Sagna donirao 100.000 eura

Za pomoć francuskim i senegalskim klubovima

Sagna donirao 100.000 eura

Bacary Sagna, desni bek Arsenala, donirao je 100.000 eura francuskim i senegalskim klubovima, piše France Football.

Dio bonusa koji je dobio za nastup na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici Sagna je odlučio donirati francuskim i senegalskim klubovima.

Saint-Florentina, Franco-Maghrébins de Sensa i Bernard Diomčde Academy su klubovi koji će dobiti pomoć, dok dva senegalska kluba još nisu imenovana.

Sagna nastupa za francusku preprezentaciju, ali je porijeklom iz Senegala. Radi kao ambasador međunarodne neprofitabilne organizacije Grassroot Soccer koja za cilj ima obrazivanje siromašne populacije i spriječavanje širenja virusa HIV-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije