Sagna: Nije kriv Wenger, već igrači

Sagna: Nije kriv Wenger, već igrači

Još jedna sezona bez trofeja u sjevernom Londonu. Arsenal je za kratko vrijeme ispao iz Carling kupa, FA kupa i Lige prvaka. Izgubili su bitku i u utrci za naslov.

Za propalu sezonu Topnika Bacary Sagna ne krivi francuskog stručnjaka Arsena Wengera, već igrače. Desni bek Arsenala još je rekao da će razumjeti Cesca Fabregasa ako napusti Emirates.

"Neugodno je biti dio tima koji nije osvojio trofej šest godina. To nije menadžerova greška, to je do igrača. Neki ljudi kaži da Wenger nije dobar za Arsenal, ali ne igra on", rekao je Sagna, dodavši:

"Svi smo bili tužni u Boltonu. Moramo biti jači u borbi, to je što smo rekli nakon utakmice prošle sedmice. Znamo da nismo loš tim. Imamo kvalitet da završimo prvi, ali to nismo uspjeli. Za to su krivi igrači, mi nismo uspjeli".

"Razumjet ću Cesca ako ode. Bio je ovdje dugo vremena i želi trofeje. Kao profesionalci mi želimo biti uspješniji, osvajati trofeje. Ali, trofej nije osvojen šest godina", osvrnuo se Francuz na situaciju sa Fabregasom.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.