Sagna odbio Juventus i Real Madrid

Izvor blizak igraču

Sagna odbio Juventus i Real Madrid

Edmir Škorić

Desni bočni igrač londonskog Arsenala, Bacary Sagna, često se prošlog ljeta spominjao u kontekstu sa Juventusom i madridskim Realom, tvrdi izvor blizak francuskom reprezetnativcu, koji ističe da je igrač odbio oba tima i ostao na Emiratesu.

Pomenuti izvor tvrdi kako je Bacary Sagna bio želja Florentina Pereza, no Francuz nije želio biti dio stvaranja nove ere Galaktikosa, a osim toga želio je ostati vjeran Arsenalu.

"Istina je kako se Juventus interesovao za njega, ali on ne želi napustiti Arsenal", piše Futbol Mercado.

"Iako je Juventus veliki klub, Sagna nije bio zainteresovan za odlazak, jer mu je cilj osvojiti naslov u Londonu, tako da neće biti nikakvih pregovora u tom pogledu. Jesu li neki drugi klubovi zainteresovani? Naravno, ja mogu potvrditi da se u uži izbor uključio i Real Madrid", spominje se u pomenutom izvoru.

Sagnu je Arsene Wenger za 6 miliona funti doveo 2007. godine iz francuskog Auxerrea. Brzo se Francuz nametnuo struci kluba sa Emiratesa, pa je sada nezamjenjiva karika u timu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.