Sahin: Svako želi zaigrati u Realu

Sahin: Svako želi zaigrati u Realu

Edmir Škorić

Turski nogometaš Nuri Sahin, od ljeta član madridskog Reala, tvrdi kako je igranje u dresu kraljevskog kluba najveće dostignuće u karijeri jednog igrača.

Sahin je vodio Dortmunđane do naslova njemačkog prvaka, no pristao je na ponudu Reala za koji je potpisao šestogodišnji ugovor.

"Real Madrid je najveća stvar koju možete postići kao igrač. To je mit. Svako želi zaigrati u Realu, no nema svako tu mogućnost", kazao je Sahin za njemački magazin Kicker, dodavši:

"Gledao sam utakmicu protiv Seville (6:2 pobjeda Reala) na TV-u. Bio je to doista atraktivan nogomet. Real Madrid postiže puno golova i, zapravo, ne postoji privlačniji cilj".

Sahin zna da će se teško izboriti pored Xabija Alonsa, Samija Khedire i Lassana Diarre, no u Madrid će otići pun samopouzdanja.

"U Španiju idem pun samopouzdanja. Mislim da imam potencijala da se nametnem u prvu momčad. Pokušat ću izboriti svoje mjesto", dodao je Sahin.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.