Šahtar odbio ponudu Tottenhama za Williana

Šahtar odbio ponudu Tottenhama za Williana

Ekipa Šahtara iz Donjecka odbila je ponudu londonskog Tottenhama tešku oko 12 miliona funti za veznjaka Williana.

Mamuze su bile odlučne da ovog ljeta dovedu 24-godišnjeg veznjaka, ali je izvršni direktor ukrajinskog kluba, Sergei Palkin poručio upravi kluba sa White Hart Lanea da moraju da poprave svoju ponudu.

"Gospodin Levy, predsjednik Tottenham Hotspura je lično doletio u Donjeck da pregovara oko Williana", kazao je Palkin za zvaničnu stranicu kluba te je dodao:

"Ipak, njegova zadnja ponuda je bila 15 miliona eura (oko 12 miliona funti), što mi svakako nismo prihvatili. Levy je pored toga istakao da pored Williana, Andre Villas-Boasa interesuju i Douglas Costa i Fernandinho, ali je to spomenuo onako usput, bez nečeg konkretnog".

Willian je u redove Šahtara stigao iz Corinthiansa 2007. godine te je u ukrajinskom klubu upisao 202 nastupa i 31 pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.